
Urapolku
Löytyykö tulevaisuutesi ravintola-alan esihenkilö- tai johtotehtävistä? Opiskele restonomiksi Xamkissa ja saat mahdollisuuden astua urapolulle työelämän tukemana.
Astu urapolulle restonomiopintojen kautta!
Xamk ja Osuuskauppa Suur-Savon ravintolat ovat kehittäneet yhdessä urapolkumallin, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden saada käytännön kokemusta ravintola-alalta, kasvaa ammatillisesti ja rakentaa verkostoja.
Astuminen Urapolulle kannattaa monesta syystä: saat oman yritysmentorin tueksesi, joka toimii yhteyshenkilönä tehtävien toimeksiannoissa, harjoittelujen koordinoinnissa sekä opinnäytetyön aiheen valinnassa.
Pääset kasvamaan ammatillisesti opintojen aikana ja käytännön kokemusten kautta Suur-Savon ravintoloiden monipuolisissa tehtävissä: kahviloissa, lounasravintoloissa tai tilausravintoloissa.
Opintojen aikana luodut verkostot ja tuntemus S-ryhmän ravintolatoiminnasta auttavat sinua löytämään sopivan työn valmistumisen jälkeen ja etenemään urallasi.
Urapolku on tarjolla Xamkin restonomikoulutuksen opiskelijoille.
Urapolku lyhyesti
Kenelle urapolku on suunnattu?
Urapolku on suunnattu Xamkin restonomikoulutuksen opiskelijoille.
Voit tutustua restonomiopintoihin tarkemmin Xamkin verkkosivuilla ja Opintopolussa.
Mitä Urapolku pitää sisällään?
- urapolkumalliin sisältyy 3 opintojaksoa, harjoittelut sekä opinnäytetyö
- opiskelijat tekevät näissä tehtävät urapolkuyritykseen
- opiskelijat saavat oman yritysmentorin
- opintojaksojen tehtävät on sidottu yritykseen restonomikoulutuksen opetussuunnitelman mukaisesti (60 op)
Urapolulle hakeminen
- Urapolulle haetaan aina syksyllä ja mukaan otetaan 4-6 restonomiopiskelijaa
- Urapolun esittely, haku ja haastattelut syyskuussa
- Yhteinen aloitusinfo lokakuussa
Esimerkkejä Urapolku-opinnoista
1. vuonna
- tapahtuma– ja ohjelmapalvelut tai majoitus – ja kokouspalvelut tai ruokapalvelujen suunnittelu: kevätlukukausi
- perusharjoittelu n. 400 h: kesä tai muu sovittu aika
2. vuonna
- palveluprosessien kehittäminen: kevätlukukausi
opinnäytetyö (3-4 vuosi)
3. vuonna
- asiakaslähtöinen tuotteistaminen: kevätlukukausi
syventävä harjoittelu n. 400 h: kesä tai muu sovittu aika
Tutustu mentoreihin

ABC tarjoaa Urapolkulaisille laajan pelikentän kokeilla ja oppia

Astu Urapolulle ja löydä tulevaisuutesi ravintola-alan esihenkilö- tai johtotehtävistä
Opiskele restonomiksi!
Xamkissa voit opiskella restonomiksi opiskella sekä monimuotona että kokonaan verkossa.
Monipuolinen verkkotarjonta mahdollistaa opintojen nopeuttamisen ja sovittamisen omaan elämään kummassakin opiskelutavassa.
Kasva matkailu- ja palveluliiketoiminnan ammattilaiseksi
Xamkissa restonomikoulutuksessa on oma teemat jokaiselle opiskeluvuodelle. Kuljet polkua perehtyjästä toimijan kautta soveltajaksi ja lopulta kehittäjäksi. Jokainen vuosi tuo mukanaan uuden kerroksen osaamista, jonka käyttämistä harjoittelet myös työelämässä.
Xamkissa voit opiskella laajasti yrittäjyyteen liittyviä opintoja. Myös teknologiaan ja digitaalisuuden hyödyntäminen matkailu- ja palveluliiketoiminnan alalla kuuluu osaksi opintojasi. ammattialallasi.
Restonomikoulutus tarjoaa monipuoliset kieliopinnot sekä mahdollisuudet kansainvälistyä omalla kampuksella tai lähteä ulkomaille opiskelemaan tai harjoittelemaan.
Lue lisää koulutuksesta verkkosivuiltamme!
Osuuskauppa Suur-Savon ravintolat
”Meillä Osuuskauppa Suur-Savon liikennekauppa-, majoitus- ja ravitsemisalan ammattilaisilla on tehtävänä tavoitella tulevaisuutta, jossa olemme vastuullisin, vetovoimaisin ja vaikuttavin toimija. Olemme markkinajohtaja, esikuva ja rohkea tiennäyttäjä.
Jaamme samat arvot ja olemme ylpeitä omasta yhteisöstämme, jossa kaikki ovat tasaveroisia ja jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa. Olemme yhteisö, jonka kulttuuri on kilpailuetu. Kulttuurissamme on rohkeutta, rehellisyyttä ja rentoutta!”