Syksyllä 2024 on haussa Suomen paras ruokalahja! Suomen ruokalahjakilpailussa palkitaan ruokamatkamuistoiksi ja liikelahjoiksi soveltuvia kotimaisista raaka-aineista valmistettuja ruoka-, design- ja käsityötuotteita, jotka kertovat tarinan ja tuovat esiin suomalaista ruokakulttuuria.

Kilpailuun voivat osallistua yritykset ja yksityiset elinkeinonharjoittajat, joiden kotipaikka ja tuotanto ovat Suomessa.

Kilpailussa on kaksi kategoriaa:

  1. RUOKALAHJATUOTTEET Yksittäinen ruokatuote, joka soveltuu ruokalahjaksi tai ruokamatkamuistoksi.
  2. LAHJAPAKKAUKSET Lahjapakkaus, joka sisältää vähintään kaksi eri tuotetta yhdeltä tai useammalta yritykseltä. Lahjapakkaus soveltuu erityisesti liikelahjaksi kunnalle, kaupungille, yritykselle tai muulle toimijalle. Lahjapakkaus voi sisältää ruokatuotteita ja ruoan valmistuksessa/ruokailussa käytettäviä design- ja käsityötuotteita, tai vain joitakin edellä mainituista.

KILPAILUAIKA JA PALKINNOT:

Esikarsinta 1.-30.9.2024. Kilpailun säännöt (pdf).

Esikarsinnan perusteella valitaan 12 finalistia (6 molemmista kategorioista), ja arvovaltainen raati palkitsee voittajat 7.11.2024 järjestettävässä Huomisen ruokapöytä -seminaarissa Mikkelissä.

Jätä sähköpostiosoitteesi täällä, jos haluat syyskuun alussa muistutuksen esikarsintalomakkeen avautumisesta!

Molempien kategorioiden voittajat palkitaan 1000 euron rahapalkinnolla!

Kilpailun järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Food Souvenir from Saimaa – Matkalla kansainvälistymiseen -hanke

Yhteistyössä mukana mm.: Taste Saimaa, Agri-Food Network -hanke, MKN Itä-Suomi, Savonia AMK, Lähituotteilla makua lautaselle -hanke, KEKE – Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka -hanke, Lomalaidun ry, Hungry for Finland / Haaga-Helia, Gurmeeta – Satakunnan ruokamatkailun kehittämishanke / Tasta Satakunta