Jelppis

Osaamista ja tukea hankekehittämiseen

Hankkeessa tuetaan Etelä-Savon alueen järjestöjä ja pieniä kuntia hakemaan ja toteuttamaan vaikuttavia kansalaistoimijalähtöisiä ESR+-kehittämishankkeita.

JELPPIS- osaamista ja tukea hankekehittämiseen eli kansalaistoimijalähtöisen kehittämisen koordinaatio- ja viestintähankkeessa:

  1. Tuetaan Etelä-Savon alueen järjestöjä ja pieniä kuntia hakemaan ja toteuttamaan vaikuttavia kansalaistoimijalähtöisiä ESR+ -kehittämishankkeita
  2. Vahvistetaan järjestöjen hankeosaamista​
  3. Tuetaan kansalaistoimijalähtöisten ESR+ -hankkeiden toimintaa sekä hankkeiden yhteistyötä.

Koordinaationhankkeen toiminta kattaa koko Etelä-Savon maakunnan. Hanke tekee tiivistä yhteistyötä ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijoiden kanssa mm. rakennerahastohakujen järjestämisessä. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat järjestötoimijat ja välillistä kohderyhmää ovat kunnat ja muut yhteistyötahot.

Hankkeen toiminta

  • Järjestetään hankesuunnittelua tukevaa yksilöllistä sparrausta sekä kaikille avoimia työpajoja ja tilaisuuksia.
  • Annetaan tietoa ja opastusta hankesuunnittelussa ja ESR+ -rahoituksen hakemisessa sekä tiedotetaan tulevista rahoitushauista.
  • Hankkeiden välistä koordinaatiota ja yhteistyötä tuetaan yhteisten tilaisuuksien, verkostotoiminnan sekä alueellisten ohjausryhmien avulla.
  • Koordinaatiohanke tukee hanketoimijoita vaikutusten ja vaikuttavuuden arvioinnissa sekä kannustaa ja ohjaa hankkeita viestimään ja tiedottamaan omasta toiminnastaan, erityisesti hankkeissa saavutetuista tuloksista.

Toiminnan tuloksena

  • Etelä-Savossa on käynnistynyt kansalaistoimijalähtöisiä ESR+ -hankkeita.
  • Etelä-Savon alueella toimivat järjestöt ovat saaneet konkreettista tukea ja välineitä hankkeiden suunnitteluun ja toimintaan ja heidän hankeosaamisensa on lisääntynyt.
  • Järjestöjen hankeviestintä on vahvistunut
  • Järjestöjen ja kuntien yhteistyö on tiviistynyt ja on syntynyt uusia yhteistyöntapoja tukea alueen asukkaiden hyvinvointia, osallisuutta ja työllistymistä kansalaistoimijalähtöisesti,
  • Etelä-Savossa maakunnallinen sekä alueelliset kansalaistoimijalähtöisten ESR+ -hanketoimijoiden verkostot
  • Hankkeessa kehitettyjä käytänteitä, menetelmiä ja materiaalia voidaan hyödyntää hankesuunnittelussa ja -toteutuksessa
  • Hanketoiminta on vahvistunut, järjestöt ovat rohkeampia hakemaan rahoituksia.

Etelä-Savon alueen kansalaistoimijalähtöiset hankkeet

JELPPIS-hanke tukee käynnistyviä kansalaistoimijalähtöisiä ESR+-kehittämishankkeita Etelä-Savon alueella. Vuoden 2025 kansalaistoimijalähtöisen ESR + -kehittämisen hakuajat Etelä-Savossa ovat 15.1.-14.3.2025 ja 19.6.-30.9.2025.​ Hankehakuilmoitus ja linkki rahoitushakemukseen julkaistaan EURA2021-sivustolla hankehakujen aikaan.

Puhelin
+358404868279
Sähköposti
Annastiina.Vesterinen@xamk.fi
Sosiaalinen media
Yksikkö
Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämisyksikkö Juvenia
Annastiina Vesterinen
Annastiina Vesterinen
Projektipäällikkö
+358404868279
Annastiina.Vesterinen@xamk.fi
Sosiaalinen media
Puhelin
+358504002877
Sähköposti
Emmi.Nykanen@xamk.fi
Yksikkö
Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämisyksikkö Juvenia
Emmi Nykänen
Tki-asiantuntija
+358504002877
Emmi.Nykanen@xamk.fi

Käynnistyneitä kansalaistoimijalähtöisiä ESR+-hankkeita Etelä-Savossa

1.9.2023–31.3.2026

Hankkeen tavoitteena on edistää mikkeliläisten osallisuutta ja heidän mahdollisuuksiaan vaikuttaa kaupungin ja lähiympäristön kehittämiseen. Toiminnalla halutaan tukea heidän osallistumistaan päätöksentekoon sekä palvelujen suunnitteluun. Tavoitteena on vahvistaa kansalaistoiminnanedellytyksiä, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä lisätä kokemusta yhteisöön kuulumisesta.

Lisätietoja:
Elisa Suominen, elisa.suominen@xamk.fi

1.9.2023-31.8.2025

Hyvinvointi Värkkääjä tarjoaa nuorille aikuisille mahdollisuuden osallistua hacklab ja maker toimintaan Mikkelissä. Hacklab ja maker toiminta tarkoittaa luovaa ja innovatiivista tekemistä erilaisten teknologioiden, materiaalien ja työkalujen avulla. Hankkeen tavoitteena on edistää osallistujien hyvinvointia, oppimista ja yhteisöllisyyttä.

Hankkeen nettisivuilla voit tutustua tarkemmin hankkeen sisältöön, taustaan ja rahoitukseen. Nettisivuilta löydät myös hankkeen sosiaalisen median sivustot, joissa julkaistaan säännöllisesti sisältöä hankkeen toiminnasta. Voit seurata hankkeen edistymistä ja nähdä, millaisia projekteja osallistujat ovat toteuttaneet.

Hyvinvointi Värkkääjä on hanke, joka innostaa nuoria aikuisia luomaan, oppimaan ja jakamaan. Tule mukaan värkkäämään hyvinvointia!

Lisätietoja:
Juuso Kolehmainen, juuso.kolehmainen@hacklabmikkeli.fi

1.5.2023-30.4.2026

Voimaa ja valoa elämään -hankkeen avulla halutaan vahvistaa ihmisten toimintakykyä, jaksamista sekä selviytymiskeinoja. Löytää voimaa ja valoa elämään. Samanaikaisesti tukea opiskelu ja työelämässä jaksamista sekä vahvistaa siihen kiinnittymistä.

Hanketta tehdään yhdessä neljän kumppanijärjestön kanssa:

  • Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
  • Mikkelin kriisikeskus
  • Uutta elämää Group
  • VIOLA – Väkivallasta vapaaksi ry

Hankkeessa tarjotaan uudenlaista, pidempikestoista ja yksilön tarpeesta lähtevää tukea yhdistelemällä ammatillisten sote-järjestöjen erityisosaamista.

Toimintaa toteutetaan Mikkelin kaupungin ja Kangasniemen kunnan alueilla. Kehittämistyöhön osallistuu ammatillisia sote-järjestöverkoston järjestöt, Ohjaamo Olkkari sekä Mikkelin kaupungin ja Kangasniemen kunnan toimijoita.

Lisätietoja:
Katariina Romo, katariina.romo@violary.fi

1.8.2023-31.12.2025

Zetanes on romanikielellä yhdessä. Zetanes-yhdessä -hankkeessa tuetaan mikkeliläisiä nuoria muun muassa opintojen parissa ja tarjotaan mielekästä vapaa-ajan toimintaa mm. Rukella. Lisäksi jalkaudutaan kaupungille tapaamaan nuoria.

Lisätietoja:
Janne Blomerus, janne.blomerus0@gmail.com

1.1.2024-31.12.2025

Mikkelin Kilpa-Veikot ja Mikkelin Hiihtäjät toteuttavat ryhmähankkeen, jonka tavoitteena on kehittää urheiluseurojen tuottamaa elintapaohjausta erityisesti Mikkelin alueen haavoittuvammassa asemassa oleville perheille, nuorille sekä Mikkelin syrjäalueiden asukkaille ja tämän myötä vahvistaa osallistujien kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hankkeessa tarjotaan ryhmämuotoista toimintaa sekä yksilöllistä ohjausta.

Lisätietoja:

Anneli Koivunen
anneli.koivunen@mikv.fi
044 737 7254

1.1.2024 – 31.12.2025 

Hankkeen tavoitteena lisätä liikuntaa ja vahvistaa kokonaisvaltaista hyvinvointia työttömien ja työelämän ulkopuolella olevien keskuudessa. Hankkeessa keskitytään myös työttömien ja työelämän ulkopuolella olevien henkilöiden parissa toimivien asiantuntijoiden osaamisen vahvistamiseen tukea heidän asiakkaiden hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja.

Lisätietoja:

Timo Reinikainen
timo.reinikainen@savonlinnanseudunliikunta.fi

2.1.2024 – 31.12.2024

Hankkeessa testataan ja ideoidaan yhdessä nuorten kanssa uusia harrastamisen tapoja hankkeeseen palkattavan yhteisömanagerin kanssa hankkeessa toteutettavaan kohtaamispaikkaan Kisalaan. Lisäksi hankkeessa kehitetään MäVille turvallisemman tilan periaatteet
yhdessä nuorten sekä muiden toimijoiden kanssa. Samalla yhteistyötä muiden alueella nuoria tavoittavien toimijoiden kanssa tiivistetään.

Lisätietoja:
Anna Riittinen
toimisto@virkistys.fi

1.6.2024-31.5.2026

Hankkeessa tuetaan Mikkelin maahan muuttaneita henkilöitä integroitumaan yhteiskuntaan, lisätään

maahan muuttaneiden henkilöiden hyvinvointia sekä lisätä eri kulttuurien ja väestöryhmien vuorovaikutusta sekä keskinäistä ymmärrystä hankkeessa koulutettavien kulttuuritulkkien avulla. Lisäksi vahvistetaan alueen seuratoimijoiden yhdenvertaisuusosaamista sekä kehitetään uusia toimintatapoja madaltaa harrastamisen kynnystä alueella.

Lisätietoja:
Tuomo Pöyry
tuomo.poyry@mipk.fi

1.6.2024-31.5.2026

Hankkeessa toteutetaan erilaisia pienryhmätoimintoja sekä hyödynnetään luovia menetelmiä alueen haavoittuvammassa asemassa olevien perheiden perhehyvinvoinnin vahvistamiseksi. Lisäksi hankkeessa kehitetään kulttuuri- ja luovan alan toimintaan sopivaa lasten, nuorten ja ryhmien ohjaajakoulutusta ja koulutetaan osallistujia ohjaajiksi. Ohjaajakoulutuksen suorittaneille mahdollistetaan oppimansa ja osaamisensa hyödyntämistä Vekkulan tapahtumissa ja työpajoissa.

Lisätietoja:
Heini Piispa
virtaajavoimaavekkulasta@gmail.com

1.9.2024–31.8.2025

Hankkeen tavoitteena on kehittää Mikkelin alueen tapahtumien vapaaehtoistoiminnasta uutta harrastusta sekä luoda väyliä työllistymiselle kulttuuri- tai muulla alalla. Hankkeeseen osallistuvat henkilöt pääsevät mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia luovasti ja rohkeasti – samalla oppien uusia taitoja, tapaamaan inspiroivia ihmisiä ja löytämään paikan yhteisössä.

Lisätietoja:
Minttu Tamski
info@tnp.fi

01.06.2024 – 31.05.2026

Hankkeessa vahvistetaan osallistujien työnhakutaitoja, hyvinvointia, oman osaamisen sanoittamista ja asiakkaiden ammatillista itseluottamusta rinnalla kulkien. Tavoitteena on nopeuttaa avoimille työmarkkinoille hakeutumista ja siellä pysymistä tuetun työtoiminnan aikana sekä vahvistamalla yhteistyötä alueen yritysten kanssa.

Lisätietoja:
Roope Nuutinen
nuutinen.teko@gmail.com

1.10.2024-31.1.2026 

Kokevat-hanke edistää kaksisuuntaista kotoutumista tuomalla esiin ihmisten omia kokemuksia sekä edistämällä vertaistuen saamista.

Hankkeen aikana perustetaan erilaisia vertaistuellisia ryhmiä, sekä kehitetään jo olemassa olevia monikulttuurikeskus Mimosan ryhmiä ja muuta toimintaa sellaiseksi,että kokemusosaajia ja heidän osaamistaan pystytään hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisätietoja:
Sarah Langham
sarah.langham@mimosa.fi

1.10.2024- 30.9.2025

Vahvistetaan Pieksämäen alueen asukkaiden hyvinvointia ja osallisuutta, tavoittaen erityisesti haavoittuvassa asemassa olevat työikäiset ja nuoret.  Hankkeessa kehitetään uusia vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuuksia, jotka tukevat alueen elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä. 

Lisätietoja:

Jelppis-hanke tukee Etelä-Savon järjestöjä hakemaan vaikuttavia kansalaistoimijalähtöisiä ESR+ -hankkeita

Vuoden 2025 kansalaistoimijalähtöisen ESR + -kehittämisen hakuajat Etelä-Savossa ovat 15.1.-14.3.2025 ja 19.6.-30.9.2025.​ Hankehakuilmoitus ja linkki rahoitushakemukseen julkaistaan EURA2021-sivustolla hankehakujen aikaan.

Jos teidän järjestönne kaipaa lisätietoja kansalaistoimijalähtöisistä ESR+-hankkeista tai kaipaatte apua hankeideoinnissa, voitte olla suoraan meihin yhteydessä. Tulemme mielellämme kertoaan teille lisää sekä ideoimaan kanssanne hankeideaanne. Saatte meiltä myös lisätietoja tulevista hankehauista, hankehaun painopisteistä sekä alueen muista kansalaistoimijalähtöisistä hankkeista.

Voitte myös liittyä hankkeemme postituslistalle. Tällöin saatte säännöllisesti sähköpostiin tietoa mm. Etelä-Savon alueen hankehauista, alueen kansalaistoimijalähtöisten hankkeiden kuulumisia sekä tietoa kaikille avoimista koulutuksista.

Liity hankkeen postituslistalle

Tervetuloa hankkeen postituslistalle! Tällöin saatte säännöllisesti sähköpostiin tietoa mm. Etelä-Savon alueen hankehauista, alueen kansalaistoimijalähtöisten hankkeiden kuulumisia sekä tietoa kaikille avoimista koulutuksista.

Kokemuksia tai artikkeleja hankkeeseen liittyen

Hankkeen tiedot

Hankkeen nimi:

Jelppis – osaamista ja tukea hankekehittämiseen

Hankkeen kesto: 1.4.2023–31.5.2025

Tiedot

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Vahvuusala: Kestävä hyvinvointi
Osaamiskärki: Yhdenvertainen ja osallistuva nuoruus
Tutkimusyksikkö: Juvenia

Budjetti

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta
Kokonaisbudjetti: 249 201 euroa