BASCIL
Kestäviä ruokamatkailun palveluratkaisuja lähiruoan tuottajille
BASCIL-hanke auttaa Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan lähiruoan tuottajia monipuolistamaan liiketoimintaansa ja tavoittamaan uusia asiakkaita. Lisäksi tavoitteena on lisätä Itämeren alueen maiden tunnettuutta ruokamatkailukohteina sekä tuoda paikallisia ruoantuottajia ja aluetta esille.
Kohderyhmänä Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan lähiruoan tuottajat
Tausta
Hankkeen taustalla on maaseudulla toimivien ruoantuottajien haastava tilanne pandemian jälkeisessä toimintaympäristössä. Lisänsä haastavaan tilanteeseen ovat tuoneet kohonneet tuotantokustannukset ja energian hinnan nousu. Tämä vaikuttaa voimakkaasti maaseutualueiden ruoantuottajien kestävyyskykyyn. Yksi ratkaisu on liiketoiminnan kehittäminen kohti kestävää ruokamatkailua. Monipuolistamalla liiketoimintaa ruokamatkailun saralle, on mahdollista tavoittaa suoraan kuluttajat ja lisätä tuottavuutta lyhentyneen arvoketjun myötä.
Kansainvälinen hanke
BASCIL – Innovative Solutions Enhancing Sustainable Culinary Tourism Services Through Diversification In Rural Food Production Sector on kansainvälinen hanke, jossa on mukana 15 partneria kahdeksasta Itämeren alueen maasta. Suomesta mukana ovat Xamk ja Lomalaidun ry ja pilottialueina Etelä-Savo ja Etelä-Karjala.
Keskeiset toimenpiteet
Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan ruoantuotannon ja ruokamatkailun yhdistäviä tuotteita ja palvelukokonaisuuksia. Esimerkkejä tuotteista ja palvelukokonaisuuksista, joita hankkeessa voidaan kehittää ja testata: tilavierailut ja muut tapahtumat, tilapuoti, kokkauskurssit, maistelutilaisuudet, pop-up-kahvilat, tuotepaketit jne. Lisäksi tunnistetaan ja testataan uusia tapoja markkinoida kehitettyjä tuotteita ja Saimaan aluetta ruokamatkailukohteena.
.
.
Hankkeeseen liittyviä artikkeleja
- Bascil project partners gear up for tourist season 2024 19.3.2024
- Embarked on a Journey of Innovation with BASCIL Project Partners in Finland
Hankkeen materiaaleja
Englanniksi:
BASCIL Manual Part 1 final (pdf) Practical solutions for designing culinary tourism services provided by local food producers in Baltic Sea region
Manual Presentation and examples (pdf)
Suomeksi:
Itsearviointityökalu (pdf) lähiruoan tuottajille: mitä tulee ottaa huomioon, kun alkaa tarjoamaan matkailupalveluita?
Hankkeen tiedot
BASCIL – Kestäviä ruokamatkailun palveluratkaisuja lähiruoantuottajille
Tiedot
Budjetti
The support of the European Regional Development Fund (ERDF) is EUR 2 38 394,52 and Norwegian funding EUR 181 018,40.