Kestävyys & tuotekehitys -webinaari
Mitkä ovat kestävän tuotekehityksen avaintekijät elintarvikealalla?
Kestävyys & tuotekehitys -webinaari
Mitkä ovat kestävän tuotekehityksen avaintekijät elintarvikealalla?
Tapahtumassa käsitellään kestävän kehityksen periaatteita ja käytännön toimia. Puhumme kestävästä raaka-aineiden valinnasta sekä hankinnasta ja toimitusketjun läpinäkyvyydestä ympäristövaikutusten huomioimiseksi tuotekehityksessä.
Lisäksi käsittelemme ympäristöystävällisessä pakkaussuunnittelussa huomioitavia asioita ja teknologian tuomia mahdollisuuksia kestävyystavoitteiden parantamisessa. Tapahtuma tarjoaa arvokasta tietoa vastuullisten valintojen tekemisestä tuotekehitysprosessissa.
Liity mukaan oppimaan, miten kestävyys näkyy jo nyt elintarvikealalla – aina raaka-aineiden hankinnasta tuotteen elinkaariarviointiin asti.
Ohjelma:
10.00 Tervetuloa!
Piia Mikonsaari, projektipäällikkö, KISMET Sustainable Environments -hanke, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
10.05–10.45 Mitkä ovat kestävän tuotekehityksen avaintekijät elintarvikealalla?
Tomi Helin, elintarvikeasiantuntija, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy
Tomi Helinin, elintarvikebiotekniikka (FM), insinööri bioprosessitekniikka (AMK), osaamisalueina ovat erityisesti raaka-ainehankinta, tuotekehitys, laatu- ja omavalvontajärjestelmien kehitys, toimitusketjujen ja toimittajien hallinta, auditoinnit ja arvioinnit. Hänellä on 20 vuoden kokemus kansainvälisessä elintarviketeollisuudessa, Procibus tmi.
10.45–11.00 Kestäviä toimintatapoja elintarvikealan yrityksen arjessa
Joni Aisla, yrittäjä, Vaittilan Marjatila
11.00–11.15 Puhtaat marjat pussissa – vastuullisuusperiaatteet marjayrityksen toiminnassa
Heidi Kumpulainen, vastuullisuus- ja tuotekehitysjohtaja, Pakkasmarja Oy
Ilmoittaudu webinaariin 7.11.2024 mennessä tästä:
Tervetuloa inspiroivaan tapahtumaan, jossa vastuullisuus on keskiössä!
Tilaisuuden järjestää KISMET – Sustainable Food Environments – hanke, jota rahoittaa Interreg Baltic Sea Region ja se on Euroopan unionin osarahoittama. Lue lisää KISMET-hankkeesta täällä.