Vastuulliset valintamme

Vastuullisuus ja ekologisuus eivät kosketa ravintolassa pelkästään konkreettisia raaka-aineita, vaan myös ruuan valmistamista ja koko ravintolaympäristöä.

Vastuullisuus on olennainen osa koko toimintaamme

Mitä vastuullisuus merkitsee meille?

Tavoitteena on kiinnittää huomioita syntyvän jätteen määrään sekä sähkön, lämmön ja veden kulutukseen kaikessa toiminnassa. Pesuaineina ja kemikaaleina toimivat yli 90% ympäristömerkityt tuotteet sekä kertakäyttöastioissa on siirrytty biohajoaviin valintoihin. Suosimme lähi- ja luomuruokaa, sekä kasvisruualla on myös tärkeä ja kasvava osuus ruokatarjonnassa. Jokaisessa Xamkin ravintolassa tarjotaan lounaalla kasvisruokavaihtoehto.

Voit lukea lisää vastuullisuudesta Xamkin vastuullisuusraportista.

kuva raasta naudanlihasta

Liha

Käyttämämme liha on aina 100 % kotimaista. Lihan toimittajamme ovat vastuullisia ruoantuotannon johtavia yrityksiä Pohjoismaissa.

Kana

Käyttämämme kana on aina 100 % kotimaista. Tuottajamme takaavat, että kana on vastuullisen toiminnan periaatteita noudattaen tuotettua.

Kala

Kala on vastuullisesti pyydettyä lähialueen kalaa. Ruokalistalla sallitaan ainoastaan WWF:n kalaoppaan hyväksymät kalalajit.

Maito

Suomalaisen maidon ja luomupiimän lisäksi ravintoloissamme on tarjolla myös vegaaninen, kaurapohjainen vaihtoehto.

Tee

Ravintoloissamme on Reilun Kaupan Nordqvistin Luonto-luomuteelajitelma ja joka sisältää yhteensä 100 teepussin verran niin valkoisen, vihreän ja mustan teen kuin rooiboksenkin makuja.

Tarjolla on myös Clipperin luomuteetä.

Kahvi

Suomalaiset nauttivat eniten kahvia maailmassa. Kahvimme on ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettua, kestävästi tuotettua Meiran kahvia. Ravintoloissamme on päivittäin tarjolla Kulta Katriinan Luomu -kahvia, joka on luonnonmukaisesti tuotettu kahvi ja jonka korkealaatuiset pavut saavat kypsyä ilman keinotekoisia lannoitteita Väli-Amerikassa ja Itä-Afrikassa. Kulta Katriina Luomu on maultaan luonteikas ja aavistuksen pähkinäinen. Tämä ryhdikäs kahvi on paahtoasteeltaan 2, eli vaalea.

Ekologiset kertakäyttöastiamme

Xamkin ravintoloissa käytämme biohajoavia Dunin kertakäyttöastioita ja serviettejä. Tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja vastuullisesti tuotettuja.

KeepCup -muki

KeepCup-mukia käyttämällä saat kahvin edullisemmin. 

Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Fresh up -palvelukonsepti

Ravintola DeXi on Fresh up -kummiravintola, ja sen astiasto on kestävää E. Ahlströmin käsialaa. Katso video lounasravintolan astioista.

Satokauden kasvikset

Suosimme kotimaisia satokauden kasviksia. Sesongin kasvikset ovat maukkaita, tuoreita ja edullisia. Kasvisruoalla on tärkeä ja kasvava osuus ruokatarjonnassamme. Käytämme syksyisin lähiluomutilan tuotteita ruokalistoillamme.

Leipä

Leipänä ravintoloissamme nautitaan pääosin kotimaisia leipomotuotteita ja aika ajoin leivotaan omaa luomuleipää. Tuotteiden valmistuksessa on käytetty kotimaista viljaa. Lähiruoka, myös leipä, 250 km:n säteellä tuotettuna on puhdasta ja ympäristöystävällistä, sekä edistää alueen taloutta ja työllisyyttä.

Tähderuoan myynti

Ruokahävikin vähentämiseksi myymme lounaalta ylijäänyttä ruokaa edulliseen hintaan 15 minuuttia ennen ravintolan lounasajan päättymistä. Kehotamme tähderuoan ostajia käyttämään omia astioitaan luonnonvarojen säästämiseksi.