Opi työelämässä
Opiskelijana pääset mukaan kehittämään yritysten toimintaa, kokemaan ja kokeilemaan sekä tietysti oppimaan uutta työelämässä.
Kokeile siipiäsi työelämässä!
Lukuisia mahdollisuuksia
Työelämässä oppiminen on keskeinen osa ammattikorkeakoulussa opiskelua. Tapoja on lukuisia ja niiden avulla opitaan eri asioita, eri opintojen vaiheessa ja eri tavoilla.
Yksinkertaisimmillaan työelämästä voi oppia alumnien tai yritysten edustajien luennoilla tai vierailuilla eri organisaatioissa.
Yhteiset projektit, yritysten toimeksiannot tai erilaiset yhteiskehittämisen muodot ovat astetta konkreettisempia ja pitkäaikaisempia oppimisen muotoja.
Opinnäytetyö ja harjoittelu vievät yhteistä oppimista vielä pidemmälle. Moni harjoittelupaikka on ollut hyvä ponnahduslauta työllistymiselle.
Opintojen aikana voi syntyä myös ajatus oman yrityksen perustamisesta ja Xamkista saa siihen monenlaista apua.
Ratko työelämän toimeksiantoja
Xamkin opiskelijat tekevät työelämän kanssa paljon erilaista yhteistyötä. Yhteistyö voi olla perinteisiä harjoitteluja, projekteja tai monipuolisia ja käytännönläheisiä yritysten toimeksiantoja.
Kokonainen opintojaksokin voi rakentua jonkun toimeksiantajan antamalle tehtävälle, jossa pyritään ratkaisemaan ongelma tai haaste. Toimeksiannot voivat kestää päivistä jopa kuukausiin – vaihtoehtoja riittää.
Opiskelijana pääset mukaan kehittämään yritysten toimintaa, esimerkiksi suunnittelemaan markkinointikampanjoita tai ideoimaan uusia palveluja. Saat tilaisuuden kokea ja kokeilla uusia ratkaisuja käytännössä sekä oppia tärkeitä taitoja suoraan työelämässä.
Työelämäkumppaneiden terveiset
Xamkilla on satoja työelämäkumppaneita – yrityksiä, organisaatioita ja järjestöjä. Yhteistyö on monipuolista ja innovatiivista. Katso tästä esimerkkejä yhteistyöstä!
Hanki kokemusta TKI-työssä
Käytännön kehittämistyötä on tarjolla myös Xamkin omassa toiminnassa. Xamk on vahva tekijä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä (TKI). Ulkopuolisen rahoituksen määrällä mitattuna olemme Suomen suurin TKI-ammattikorkeakoulu!
Opiskelijalle tämä tarkoittaa, että mahdollisuudet päästä tutkimus- ja kehittämishankkeiseen mukaan ovat erinomaiset. Hankkeita on vuositasolla noin 300, kaikilta eri aloilta. Näissä hankkeissa asiantuntijamme etsivät, kokeilevat ja kehittävät uusia tuotteita ja palveluja tai tekevät tutkimusta tulevaisuuden tarpeisiin. Tässä avautuu opiskelijoille mahdollisuuksia esimerkiksi opinnäytetöiden tai harjoittelujen tekemiseen.