Mikkelin tradenomikoulutus rakentaa siltoja työelämään

Koulutuksen kumppaneina toimivat Osuuskauppa Suur-Savo ja Suur-Savon Osuuspankki, jotka tarjoavat liiketalouden opiskelijoille mahdollisuuksia käytännönläheiseen oppimiseen muun muassa työharjoitteluiden ja projektiyhteistyön myötä.

Opiskelijat pääsevät toteuttamaan työelämän käytännön projekteja ja luomaan konkreettisia kontakteja alueen yrityksiin. Tarkoituksenamme on myös palvella alueen toimijoita, ja tätä kautta varmistaa työvoiman saatavuutta alueellemme,” kertoo Xamkin liiketalouden lehtori Marika Vartiainen.

Paikallinen yhteistyö vastaa työelämän tarpeisiin

Koulutuksen sisältö on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa, jotta se vastaa ajankohtaisiin työelämän tarpeisiin. Opiskelijat hankkivat päiväopinnoissa uusia taitoja ja valmiuksia, joita tarvitaan erilaisten organisaatioiden kasvuun ja menestykseen.

Osuuskauppa Suur-Savo tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia ja kehittää osaamistaan monipuolisissa työympäristöissä, kuten vähittäiskaupassa, matkailu- ja ravitsemusalalla sekä palveluliiketoiminnan eri tehtävissä. ”Haluamme olla aktiivisesti mukana kouluttamassa tulevaisuuden tekijöitä, varmistaen samalla osaavan työvoiman saatavuuden. Opinnäytetöiden ja projektien kautta meillä on mahdollisuus kehittää ja testata erilaisia uusia toimintamalleja, jotka voivat johtaa innovatiivisiin ratkaisuihin ja käytäntöihin,” toteaa marketkaupan toimialajohtaja Satu Nieminen.

Suur-Savon Osuuspankki puolestaan tarjoaa näköalapaikan pankki- ja rahoitusalan liiketoimintaan. ”Tämä on erinomainen mahdollisuus saada työelämän ja opiskelijoiden tarpeet kohtaamaan niin, että molemmat hyötyvät,” kertoo pankinjohtaja Maija Skön.”Tietenkin toivomme, että yhteistyöstä kasvaa myös hyviä työntekijöitä meille, kun saamme alan opiskelijoita fyysisesti Etelä-Savoon ja voimme tehdä rahoitusalaa tutuksi jo opintojen aikana,” hän jatkaa.

Käytännön kokemusta ja uramahdollisuuksia

Yhteistyömalli tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden soveltaa opittuja taitoja käytännössä, rakentaa ammatillista verkostoa jo opintojen aikana sekä vahvistaa uramahdollisuuksia valmistumisen jälkeen. Samalla malli tukee alueen elinkeinoelämän kehitystä tarjoamalla yrityksille osaavia tulevaisuuden työntekijöitä.

Haku koulutukseen on 11.3.-25.3.2025.

Tutustu myös näihin artikkeleihin