Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely
Tradenomi (AMK)
Sovelluskehityksen osaajia tarvitaan työelämässä nyt ja tulevaisuudessa.
Xamkin tietojenkäsittelyn koulutuksesta valmistuessasi olet monipuolisesti erilaisia tietojenkäsittelytaitoja hallitseva sovelluskehittäjä, joka osaa ohjelmoida.
Hae kevään yhteishaussa!
Kevään yhteishaku on 11.3.-25.3.2025.
Verkko-opiskelu
Verkko
Tutkintonimikkeet
- Tradenomi (AMK)
IT-tradenomi – sovelluskehittäjä
Digitaalinen maailma ja sen sovellukset ovat nykyisin tärkeitä sekä työelämässä että ihmisten arjessa. Jatkuvasti lisääntyvät digitaaliset sovellukset ja palvelut tarvitsevat kehittäjikseen alan ammattilaisia, eli työllistymisnäkymät ovat hyvät.
Xamkin tietojenkäsittelyn koulutuksesta valmistuessasi olet monipuolisesti erilaisia tietojenkäsittelytaitoja hallitseva sovelluskehittäjä, joka osaa ohjelmoida. Olet taitava itsenäinen toimija ja osaat toimia sekä kehitystiimien jäsenenä että johdossa.
Sovelluskehityksen alalla olet erityisesti ihmisten käyttöön tarkoitettujen sovellusten kehittäjä. Sinulla on vahvat tekniset taidot esimerkiksi ohjelmoinnissa ja muissa sovelluskehityksen käytännöissä. Ymmärrät sovelluskehityksen kokonaiskuvan, käyttäjäkohtaisen tarpeen, käyttäjäkokemuksen ja -elämyksen sekä laadukkaan toiminnan merkityksen.
Sovelluskehitys on muutakin kuin koodausta!
- sovelluskehitys
- ohjelmointi
- digitaalisten palveluiden kehittäminen
- käyttöliittymäsuunnittelu (UI
- käyttökokemussuunnittelu (UX)
- web- ja mobiilikehitys
- testaus ja laadunvarmistus
- sisällöntuotanto
Miksi kannattaa opiskella tietojenkäsittelyn tradenomiksi Xamkissa?
Kysyntä työmarkkinoilla
Monipuoliset uramahdollisuudet
Innovaatioiden mahdollisuudet
Kansainväliset näkökulmat
Jatkuva oppiminen
Keskeinen rooli liiketoiminnassa
Opintojen sisältö
Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksen sisältönä on muun muassa
- sovelluskehitystä ja ohjelmointia
- käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnittelua ja sisällöntuotantoa
- digitaalisten palveluiden kehittämistä, projektinhallintaa ja ohjelmistoliiketoimintaa
- testausta ja laadunhallintaa
Sovelluskehittäjältä vaaditaan ohjelmointitaitoja, ja ohjelmointi onkin yksi tietojenkäsittelyn koulutuksen keskeisistä sisällöistä. Ohjelmoinnin opiskelu aloitetaan perusteista, ja opintojen päättyessä kaikilla tutkinnon suorittaneilla on yleiseen sovelluskehitykseen riittävät taidot ohjelmoinnista.
Ohjelmoinnin lisäksi sovelluskehittäjän taitoihin kuuluvat erilaisten tietosisältöjen hallinta, toteuttaminen ja muotoilu. Keskeisenä osana digitaalisissa sovelluksissa on usein jokin tietosisältö tai tietokanta. Tietojenkäsittelyn koulutuksessa saat vahvat tiedot ja taidot myös tälle sovelluskehityksen osa-alueelle.
Digitaalisten sovellusten kehittämisessä vaaditaan ohjelmoinnin ja tietosisältöosaamisen lisäksi myös muita taitoja. Nämä yleiset sovelluskehitystaidot ovat joko esimerkiksi graafisen suunnittelun tai palvelumuotoilun osaamista tai ohjelmistotuotannon eri osa-alueiden, kuten vaatimusmäärittelyn, testauksen tai tietoturvallisuuden osaamista. Yleisiin sovelluskehitystaitoihin kuuluvat myös viestintä- ja kielitaidot sekä liiketoiminta- ja projektiosaaminen, jotka luonnollisesti ovat osana opintojasi.
Täydentävät opinnot
Täydentävillä opinnoilla voit erikoistua ja täydentää opintojasi haluamaasi suuntaan. Voit valita esimerkiksi opintoja, joilla syvennät sovelluskehitysosaamistasi tai digitaalisen median sisällöntuottamista.
Täydentäviä opintoja voit valita mahdollisuuksien mukaan Xamkin muiden koulutusten tarjonnasta verkko-opintoihin sopivien kurssien lisäksi myös muiden korkeakoulujen tarjonnasta (ristiinopiskelu) tai hyödyntää Xamkin hankkeiden projektityömahdollisuuksia. Tietojenkäsittelyn koulutusta täydentäviä mahdollisuuksia on runsaasti kuten esimerkiksi sovelluskehitysprojekteja, mediasisältöjen tuottamista, palvelu- ja tuoteinnovaatioita, data-analytiikkaa, työelämäprojekteja (Demola) sekä startup-yrittäjyys- ja innovaatio-opintoja (*ship Akatemia).
Lue opiskelijatarinoita ja artikkeleita
Verkko-opinnot toivat aikatauluihin vapautta
Verkko-opintojen tarjoama vapaus houkutteli
Ensimmäinen opiskelupaikka haussa? Ota nämä asiat huomioon
Suorita tietojenkäsittelyn tradenomitutkinto verkossa!
Koulutuksen toteutus
Verkko-opinnoissa opetus järjestetään etänä, ja opiskelu on itsenäistä opiskelua sekä verkossa tapahtuvaa pienryhmätyöskentelyä. Opinnot sisältävät myös verkossa tapahtuvaa ohjausta. Opintojen suorittamisen aikataulu ja tahti on kuitenkin kontrolloitua. Opintojen on edettävä määrätyssä järjestyksessä, jotta osaamisen kehittyminen toteutuu tarkoituksenmukaisesti.
Opinnoissasi käytät itse hankkimaasi tietokonetta ja verkkoyhteyttä. Verkko-opiskelu vaatii aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta, järjestelmällisyyttä ja sitoutuneisuutta. Itsenäisen työn lisäksi opintojaksoilla voi olla ryhmätöitä ja -keskusteluja sekä projektitöitä. Opiskelu tapahtuu tutustumalla itsenäisesti opetusmateriaaleihin ja -esityksiin sekä suorittamalla erilaisia oppimistehtäviä tai tenttejä. Osa tenteistä voidaan järjestää valvotuissa tiloissa Exam-tenttiakvaarioissa.
Opetuskieli on viestinnässä ja opetuksen vuorovaikutustilanteissa ensisijaisesti suomi. Osa oppimateriaaleista on kuitenkin englanniksi ja osa täydentävän osaamisen opinnoista on tarjolla vain englanninkielisinä. Opinnäytetyön raportointi tehdään suomeksi.
Uramahdollisuudet
Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä sovelluskehityksen parissa erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Työtehtäviisi voi kuulua sovellusten suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen lisäksi johtamiseen, koulutukseen, markkinointiin tai myyntiin liittyviä tehtäviä. Koulutus antaa valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen.
Valmistumisen jälkeen työurasi alkaa tyypillisesti asiantuntijatason tehtävissä, joihin kuuluu suunnittelu- ja hallintotöiden lisäksi paljon käytännön toteutusta. Työurallasi etenet mahdollisesti päällikkö- ja johtamistason tehtäviin.
Tehtävänimikkeitä voivat olla
- sovelluskehittäjä /-asiantuntija
- käyttökokemus- /käyttöliittymäsuunnittelija (UX/UI)
- projektipäällikkö /-asiantuntija
- Team leader
- Scrum Master / tuoteomistaja
- mobiili-/web-kehittäjä
- ohjelmoija
- testausasiantuntija
Usein kysyttyjä kysymyksiä koulutuksesta
Xamkissa tuetaan opiskelijoita kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Tukea saat sekä opintojen suorittamiseen, osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvointiin ja opiskelukyvyn ylläpitämiseen. Hyvinvointisi eteen tekee töitä koko korkeakoulumme henkilökunta.
- Oppimisen ja opintojen suorittamisen tuki: opettajat, harjoittelun ohjaajat, opintotoimisto, E-kampus ja muut tukipalvelut
- Osaamisen kehittäminen ja urasuunnittelun tuki: opettajat, opiskelijavastaavat, opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijat ja Xamkin tukipalvelut
- Hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn tuki: opintopsykologit, opiskelijahyvinvoinnin asiantuntijat, erityisopettajat, opiskeluterveydenhuolto, tutorit, Xamk Sports, opiskelijakunta Kaakko, oppilaitospastorit.
Kansainvälinen yhteistyöverkostossa on partnereita kymmenistä eri maista. Xamkissa on mahdollista lisätä opiskeluun kansainvälisyyttä monella tavalla. Voit opiskella tai suorittaa harjoittelun ulkomaisessa yhteistyökorkeakoulussa tai -organisaatiossa joko Erasmus+-, Nordplus- tai kahdenvälisten vaihtosopimusten kautta. Voit myös suorittaa tutkinnon tai osan siitä englannin kielellä.
Ulkomailla opiskelu tarjoaa mielenkiintoisten opintojen lisäksi myös uusia kokemuksia, ystäviä, kielitaitoa sekä itsevarmuutta. Valmiutesi toimia kansainvälisessä ja monikulttuurisessa työelämässä kasvavat. Opiskeluvaihto on osa laadukasta korkeakouluopiskelua ja se edistää ammatillista kasvua ja osaamista.
Xamk on myös mukana Eurooppa -yliopisto INGENIUM-verkostossa, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia osallistua kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin 10 Days of INGENIUM tapahtumien Junior ja Senior Schooleihin.
Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esimerkiksi kannettavia tietokoneita).
Xamk ilmoittaa opiskelijalle opintoihin suositellun laitteiston ja opiskelija hankkii laitteen omatoimisesti ja -kustanteisesti. Opetus suunnitellaan ja toteutetaan laitesuosituksen mukaisesti. Joissain koulutuksissa, joissa tarvitaan ohjelmistoja, joita ei ole järkevästi saatavilla omiin päätelaitteisiin, osa opetuksesta järjestetään kampusten atk-luokissa. Microsoft Office -tuotteet saat opintoja varten käyttöösi maksutta.
Jos mietit, onko tietojenkäsittely sinun juttusi, voit tutustua koulutukseen avoimen AMK:n Löydä oma alasi! -opintojaksolla.
Opintojakson suoritettuasi:
- Osaat tunnistaa omia vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita alaa kohtaan.
- Osaat paremmin arvioida alan soveltuvuutta sinulle.
- Ymmärrät mitä opiskelu ammattikorkeakoulussa vaatii.
- Tiedät vaihtoehtoja jatko-opiskelumahdollisuuksista.
AMK-opintojen suorittaminen
AMK-opintojen suorittaminen
Lue lisää toteutustavoista ja opintojen yleisestä rakenteesta.
Käytännönläheistä opiskelua
Käytännönläheistä opiskelua
AMK-opintojen tärkeä osa on oppiminen työelämässä. Siihen on paljon erilaisia tapoja, eri opintojen vaiheisiin.
Opiskeluhyvinvointi
Opiskeluhyvinvointi
Hyvinvointi syntyy monen eri tekijästä, joista valtaosaan voi jokainen vaikuttaa itse. Hyvinvointiin ja jaksamiseen tarvitaan myös muiden tukea ja apua. Xamkissa huolehditaan, että tukea on saatavilla.
Kansainvälisyys
Kansainvälisyys
Voit lisätä opiskeluusi kansainvälisyyttä monin eri tavoin. Lähtemällä itse ulkomaille vaihtoon, opiskelemalla englanniksi tai osallistumalla kv-toimintaan kampuksillamme.
Opiskele tutkintoon polkuopinnoilla
Polkuopinnoissa suoritetaan AMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opintoja. Suoritetut opinnot antavat hakukelpoisuuden Xamkiin avoimen väylän haussa.
Kampukset neljässä kaupungissa
Xamkin kampukset sijaitsevat neljässä kaupungissa: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Osa koulutuksista on kokonaan verkossa.
Tutustu omaan kampukseesi!
Voisit olla kiinnostunut myös näistä
Insinööri (AMK), ohjelmistotekniikka
Insinööri (AMK), peliohjelmointi
Insinööri (AMK), kyberturvallisuus
Kysy lisää koulutuksesta
Ota yhteyttä hakijapalveluihin
Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.
Ma-pe klo 09.00-15.00
Suomenkielinen tutkintokoulutus:
- 044 702 8891
- 040 585 6610
Englanninkielinen tutkintokoulutus:
- 040 585 6610
Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: