TUR-KU Itämeren alueen turvallisuuskulttuurin koulutus- ja kehittämishanke
Yhtenäinen turvallisuuskulttuuri
Hanke kartoittaa oppimistarpeita, suunnittelee kansainvälisesti yhteistoteutettavaa opintotarjontaa sekä toteuttaa pilottiopintojaksoja, joiden tarkoituksena on osaltaan tuoda Itämeren alueen turvallisuudesta ja pelastustoiminnasta kiinnostuneita toimijoita laajasti yhteen.
Baltic Sea Security -korkeakouluverkosto
Hankkeessa rakennettavan verkoston tavoitteena on tunnistaa ja monialaisesti koota yhteen toimijoita, jotka voivat kehittää ja tarjota englanninkielisiä maisteritason opintoja Itämeren turvallisuusyhteistyöedellytysten kehittämiseksi.
Hankkeen keskeiset toimenpiteet
Hankkeen tavoitteena löytää yhteisiä strategisia ja operatiivisia toimintatapoja sekä jakaa hyviä kokemuksia Itämeren alueen turvallisuustilanteen ja pelastustoiminnan edistämiseksi sekä edistää yhteisten johtamisprosessien kehittämistä koulutuksen keinoin.
Baltic Sea Security -korkeakouluverkosto
Verkoston tavoitteena on tunnistaa ja monialaisesti koota yhteen toimijoita, jotka voivat kehittää ja tarjota englanninkielisiä maisteritason (EQF7) opintoja Itämeren turvallisuusyhteistyöedellytysten kehittämiseksi. Verkosto kannustaa osaltaan toimijoita osallistumaan ja hyötymään näistä operatiivisia yhteisvalmiuksia kehittävistä opinnoista Itämeren alueen kokonaisturvallisuustilanteen parantamiseksi.
Opintokokonaisuudet
Hankkeen yliopistokumppanit tunnistavat yhdessä tarpeita, laajentavat verkostoa ja suunnittelevat toimijoiden tarpeita vastaavan ja Itämeren turvallisuustilannetta huomioivaa opintokokonaisuutta. Laurea ja Xamk ammattikorkeakoulut toteuttavat osaltaan pilottiopintojaksot, joihin kutsutaan opiskelijoita sekä hankeverkoston korkeakouluista että näiden kansallisten verkostojen kautta. Koulutus tarkoitettu korkeakouluopiskelijoiden lisäksi myös jo työelämässä oleville.
.
.
Hankkeen tärkeimmät konkreettiset tulokset
- Laurea ja Xamk kumpikin suunnittelevat ja toteuttavat kansainvälisen 5 ECTS-pilottiopintojakson. Nämä pilottiopintojaksot ovat avoimia halukkaille opiskelijoille myös kansainvälisten kumppaneiden sekä työelämä- ja mm. Sisäministeriön Itämeri-verkostojen kautta.
- Kansainvälisten kumppaneiden kanssa tunnistettujen koulutustarpeiden kuvaus. Nämä kuvaukset toimivat pohjana hankkeessa toteutettavan Itämeren alueen turvallisuuskulttuuria ja -koulutusta vahvistavan Erasmus-jatkorahoitushakemuksen tekemiseen.
- Hankkeessa koottu verkosto, joka suunnittelee kansainvälistä verkostopohjaista Itämeren alueen turvallisuuskulttuuria vahvistavaa 30–40 ECTS opintokokonaisuutta. Hankkeessa toteutettavan Erasmus-jatkorahoitushakemuksen kumppanit kootaan tästä verkostosta.
- Hanke toteuttaa Erasmus-jatkorahoitushakemuksen siten, että noin viiden vuoden kuluttua koulutuskokonaisuus olisi tarjolla Itämeren alueen toimijoille. Korkeakouluverkosto hakee tätä ulkoista rahoitusta kansainvälisen verkostopohjaisen opintokokonaisuuden yhteiskehittämiseen.
- Hankkeessa kootun korkeakoulu- ja yhteistyöverkoston odotetaan toimivan myös hankkeen päätyttyä.
Hankkeen tiedot
TUR-KU Itämeren alueen turvallisuuskulttuurin koulutus- ja kehittämishanke
Tiedot
Budjetti
Laurean osuus 105 000 euroa