Tuohta tarinoista
Tuohta tarinoista -hanke nostaa ruokakulttuurin liittyvät tarinat esille. Autamme tuomaan ne lisäarvoa ja kannattavuutta edistäväksi toiminnaksi ruokapalvelu- ja matkailuyrityksiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä osaamista tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamiseen ja markkinointiin ja tuottaa uusia elämyksellisiä palveluja ruokamatkailuun. Nuorten kiinnostusta ruokakulttuuriin ja -alan tuntemusta vahvistetaan tapahtumien, pelien ja pelillisyyden avulla, joissa tarinoilla on myös rooli.
Saimaan alueen ruokakulttuuri tutuksi lapsille ja nuorille sekä hyötykäyttöön liiketoiminnassa!
Saimaan ruokakulttuuri esille
Hankkeen tavoitteet ovat
- Saimaan alueen ruokakulttuuritarinoiden esille nostaminen matkailussa
- osaamisen lisääminen tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamisen ja markkinointiin
- uusien elämyksellisten palvelujen syntyminen ruokamatkailuun sekä
- nuorten kiinnostuksen lisääminen ruokakulttuuriin ja alan tuntemuksen vahvistaminen.
Yhdessä kohti yhteistä hyvää
Hanke on yhteishanke, joka liittyy Saimaan seudun ruokaa ja ruokamatkailua näyttävästi esille tuovaan European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoteen.
Koordinaattorina hankkeessa on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana ProAgria Itä-Suomi/ Maa- ja kotitalousnaiset.
Hankkeen keskeiset toimenpiteet
Toimenpiteet:
- Alueen ruokakulttuuriin liittyviä tarinoita kerätään ja käsikirjoitetaan niiden tuotteistamiseksi
- Yrittäjiä valmennetaan tarinallistamisen menetelmän ja tarinoiden käyttöön
- Tuotetaan opastus ruokakulttuuritarinoiden käytöstä liiketoiminnassa, joka jää vapaaseen käyttöön myös hankkeen päätyttyä
- Nuorille järjestetään Challenge 2024 –kilpailu ruokakulttuuriin ja ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvien ideoiden esiin tuomiseksi
- Paikallista ruokajärjestelmää ja -kulttuuria tuodaan näkyväksi nuorille pelillistämisen keinoin (peli/ pelillinen tapahtuma)
- Ruokakansalaisuusviikon järjestäminen peruskouluissa
Tulokset:
- Uutta osaamista alueellisesta ruokakulttuurista
- Käyttökelpoisia malleja ruokakulttuurin hyödyntämiseen liiketoiminnassa
- Tuotteistettuja uusia ruokamatkailutuotteita/ -tapahtumia
- Yrittäjien yhteistyö on lisääntynyt
- Uusien ruokamatkailutuotteiden ja toteutettujen ruokatapahtumien myötä lisätään Saimaan seudun ruokakulttuurin ja ruokamatkailun näkyvyyttä
- Nuorten tietämys Saimaan ruoka-alasta ja alan vetovoima on lisääntynyt
Puuttuuko yritykseltäsi ydintarina?
Ydintarina kirkastaa brändinne tarinan muotoon. Ilmoittaudu toimeksiantajaksi 3. vuoden restonomiopiskelijoiden Tarinallistaminen ja brändäys- opintojaksolle. Saat tuotetun ydintarinan, jota voit hyödyntää tuotteistuksessa ja markkinoinnissa! Toimeksiantoja pyydetään vuoden 2024 loppuun mennessä. Lisätietoja antaa lehtori Marjut Kasper marjut.kasper@xamk.fi
Tulevat Tuohta tarinoista -tapahtumat
Tulevaisuuden kestävän ruoan Challenge 2024 kilpailu
Avoin kutsu kouluille!
Etsimme Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilta peruskouluja mukaan yhteistyöhön innostamaan lapsia ja nuoria alueen ruoasta, ruokakulttuurista ja ruokajärjestelmästä.
Kuva: Maaseutuverkosto, Jyrki Vesa
Materiaalit
Tuohta tarinoista- webinaari 17.9.2024
Tuohta tarinoista- webinaari 17.9.2024
Minna Komulaisen esitysmateriaali, tietoa tarinallistamismenetelmästä ruoka- ja matkailutuotteen tuotteistamiseen ja markkinointiin.
Tuotekortti
Tuotekortti
Webinaarin esitysmateriaali, tuotekorttipohja
(c) Minna Komulainen
Asiakkaan tarina -työkalu
Asiakkaan tarina -työkalu
Webinaarin esitysmateriaali, asiakkaan tarina -työkalu
(c) Minna Komulainen
Ota yhteyttä
Hankkeen tiedot
Tuohta tarinoista
Tiedot
Budjetti
ProAgrian osuus kokonaisbudjetista: 46 704 € Yritys-/yksityisrahoitus: 5 000 €