Euroopan unoni, Euroopan sosiaalirahasto ELY-keskuksen logo

Ernod

Erityisnuoret ja digiajan osallisuus

Osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet kuuluvat kaikille nuorille.

Hanke on päättynyt.

ERNOD-hankkeessa edistettiin nuorten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta mediaa ja digitaalisuutta hyödyntäen. Hankkeen kohderyhmänä olivat 15-29-vuotiaat erilaiset kieli- ja kulttuurivähemmistöt, näkö- ja kuulovammaiset, kehitysvammaiset sekä muut erityistä tukea tarvitsevat nuoret ja heidän kanssa työskentelevät eri alojen ammattilaiset.

Hankkeen keskeisin tavoite oli mediavaikuttamistyöpajojen järjestäminen nuorten arjen toimintaympäristöissä. Mediavaikuttamistyöpajoissa työskentelyn tavoitteena oli erilaisten mediataitojen oppiminen, mutta yhtälailla myös median hyödyntäminen ilmaisun, vaikuttamisen ja kuulluksi tulemisen välineenä.  Mediavaikuttamistyöpajoja järjestettiin monialaisessa yhteistyössä eri toimijoiden, kuten nuoriso-, kirjasto- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Hankkeessa kehitettiin uusia digitaalisuutta hyödyntäviä ja soveltavia mediavaikuttamisen ja –kasvatuksen menetelmiä sekä monialaisen yhteistyön muotoja. Hankkeessa kehitetyt mediavaikuttamisen menetelmät ja aihetta taustoittavat artikkelit koottiin hankkeen päättöjulkaisuun ”AIKA DIGITTÄÄ – Menetelmiä ja näkökulmia erityisryhmien nuorten mediavaikuttamiseen”: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-016-6

Mediavaikuttamistyöpajojen lisäksi hankkeessa edistettiin erityisryhmien nuorten osallisuutta pilotoimalla vertaisoppimiseen ja vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa virtuaalisen läksytuen mallia, tuottamalla selkokielisiä ja viittomakielisiä sisältöjä sekä kehittämällä erityisryhmien nuorten huomioimista järjestötyössä.

ErnoD blogi

Twitterissä ja Instagramissa #ERNOD

Muita saman aihepiirin hankkeita

  • Kirjavaa – mediataitoja ja vaikuttamismahdollisuuksia nuorille
  • Ohjaamojen tuki
  • Valkku – Vammaisen nuoren asema liikunnallisissa nuorisokulttuureissa
Hankkeen nimi:

Ernod – Erityisnuoret ja digiajan osallisuus

Hankkeen kesto: 1.9.2015–31.8.2017

Tiedot

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Osatoteuttajat: Humanistinen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunginkirjasto, Kouvolan kaupunginkirjasto ja Suomen Nuorisoseurat ry
Vahvuusala: Kestävä hyvinvointi
Tutkimusyksikkö: Juvenia

Budjetti

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta
Kokonaisbudjetti: 441 643 euroa

Yhteystiedot

Sanna Lappalainen
projektipäällikkö
040 637 7903
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Virva Korpinen
TKI-asiantuntija
050 3549942 
etunimi.sukunimi@xamk.fi