Aalto-yliopiston ja Xamkin strateginen yhteistyö
Aalto-yliopisto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä. Yhteistyötä tehdään koulutuksessa, tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa.
Tavoitteena on lisätä joustavia opintopolkuja ja edistää innovaatioiden syntyä.
Koulutuksen osalta tärkeimpiä tavoitteita on joustavoittaa opiskelijoiden siirtymistä Aalto-yliopiston ja Xamkin välillä ja tarjota rajat ylittäviä oppimisen mahdollisuuksia. Yhteistyötä lisätään myös verkko-opiskelun ja koulutusvientiin liittyvien mahdollisuuksien kehittämisessä sekä opetushenkilökunnan osaamisen jakamisessa.
Mahdollinen polku Xamkista Aalto-yliopiston maisteriohjelmaan
Kun suorittaa Xamkissa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon hyvin arvosanoin, ja valinnaisina opintoina syventää erityisesti matemaattis-luonnontieteellistä osaamista, on hyvä mahdollisuus hakeutua jatkamaan opintoja Aalto-yliopistossa tekniikan 2-vuotisessa maisteriohjelmassa.
Valinnat yliopiston maisteriohjelmiin ovat kilpailullisia ja perustuvat pääsääntöisesti aiempien opintojen perusteella saatuun näyttöön. Pääsykokeita ei järjestetä.
Koulutukset
- biotuotetekniikka
- energiatekniikka
- Environmental Engineering
- Information Technology
- kyberturvallisuus
- logistiikka
- merenkulku, laivatekniikka
- merenkulku, sähkövoimatekniikka
- peliohjelmointi
- rakennustekniikka
- rakennustekniikka, teollinen puurakentaminen
- sähkö- ja automaatiotekniikka
- talotekniikka
- ympäristöteknologia
Polku tohtoriopintoihin
Jatkotutkintoihin johtaviin opintoihin tohtoriohjelmissa yleisen hakukelpoisuuden antaa myös soveltuva ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Jatko-opintoja edeltävän tutkinnon tulee antaa opiskelijalle riittävät valmiudet opintojen suorittamiseksi tohtoriohjelmassa. Yliopisto voi vaatia, että valituksi tullut henkilö suorittaa tarvittavat täydentävät opinnot täyttääkseen tämän vaatimuksen. Opiskelijan tulee myös täyttää jatko-opintoja varten edellytetyn kielitaidon vaatimukset.
Tohtorinkoulutukseen hakevien arviointiperusteisiin kuuluu hakijan opintomenestys ja jatko-opintoihin soveltuvuus, tutkimussuunnitelman laatu ja toteutettavuus sekä hakijan mahdollisuudet suorittaa opinnot tavoiteajassa. Arvioinnissa huomioidaan aiemman tutkinnon soveltuvuus tohtorin tutkinnon pohjaksi sekä tutkimussuunnitelman sopivuus tohtoriohjelman tutkimusprofiiliin. Ohjauksen saatavuus väitöstutkimukselle on erittäin tärkeä kriteeri jatko-opiskelijoita valittaessa.
Tarkemmat ohjeet Aalto-yliopiston tohtoriohjelmiin hakemisesta.
Työelämän uudistamista tutkimuksen ja innovaatioiden avulla
Aalto ja Xamk ovat kumpikin sitoutuneet vahvistamaan kansallista kilpailukykyä ja rakentamaan kestävää yhteiskuntaa edesauttamalla uusien innovaatioiden syntyä ja vahvistamalla yrittäjyyttä. Tätä halutaan entisestään parantaa yhteistyöllä tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa.
Lisäksi tavoitteena on edistää molempien osapuolten tutkimusinfrastruktuurien ja tilojen tehokasta ja joustavaa käyttöä.
Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria.
Aalto-yliopisto haluaa tehdä yhteistyötä kotimaisten korkeakoulujen ja yritysten kanssa – yhdessä olemme vahvempia kansainvälisessä kilpailussa. Olen vakuuttunut, että Aallon innovaatioekosysteemin ja Kaakkois-Suomen toimijoiden tiivistyvä yhteistyö tekniikan, taiteen ja talouden aloilla luo uutta osaamista, uudistumiskykyä, elinvoimaa ja työpaikkoja.
Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä